fbpx

Fox Chapel Backyard Upgrade

See more about this project on Houzz.com

Our landscape team created a simple space 10 years ago when the home was built. The homeowner contacted Beall’s with aspirations of a larger entertaining area for their growing family and friends to gather. Our design team completely removed all hardscape elements and expanded the patio with new, updated products and materials. The design incorporated a unique grill and bar island, a pergola with a media wall and custom draperies to create an elegant look. A large gas linear firepit was incorporated in the design to create warmth and encourage people to gather. Custom barn doors were designed and installed to encase the outdoor television creating a finished rustic look when the TV is not in use. We expanded the patio flat space by  grading the backyard and building a boulder wall. We also had to solve drainage issues to make the rest of the lawn area usable.

Scroll to Top